|
Postanowienia noworoczne - żyć zdrowo!
Autor |
Wiadomość |
Łucja2
|
 Postanowienia noworoczne - żyć zdrowo!
Od jutra żyję po nowemu 
|
wtorek, 21 gru 2010, 22:21 |
|
 |
pelagia
|
 Re: Postanowienia noworoczne - żyć zdrowo!
Życzę zatem szczęśliwych narodzin 
|
wtorek, 21 gru 2010, 22:27 |
|
 |
NIKOLA2006
|
ales szybka babo:) Ja powoli wchodzę w aktywnośc fizyczną:D
|
wtorek, 21 gru 2010, 23:14 |
|
 |
Łucja2
|
Zaczęłam już wczoraj. Zablokowałam się na słodycze  Nie zjadłam ciasta ani batonika. Na kolację było pół zwyczajowej porcji. Czytałam, że ograniczenie spożycia węglowodanów to podstawa.
|
środa, 22 gru 2010, 09:38 |
|
 |
Nereida
|
Niezły czas na zdrowe odżywianie sobie wybrałyście 
|
środa, 22 gru 2010, 14:24 |
|
 |
Łucja2
|
Jak zacząć, to zacząć od razu, a nie od jutra  W święta zazwyczaj przybywa trochę wagi, więc lepiej narzucić sobie dyscyplinę  Będę w domu tylko z najbliższą rodziną, więc sama będę o wszystkim decydować.
|
środa, 22 gru 2010, 15:52 |
|
 |
Margerytka
Dołączył(a): niedziela, 1 lis 2009, 18:58 Posty: 272 Lokalizacja: Warszawa
|
Trochę się obawiam tej swojej samodyscypliny w święta, ale obawiam się, że jeśli zacznę odkładać na później, to odłożę zdrowy tryb życia na nigdy 
_________________ "Nieważne, co nadchodzi, Chcesz tego, czy nie, Nie zawsze będzie tak. Wstaje nowy dzień, I właśnie o to chodzi, O to chodzi, wiem."
|
środa, 22 gru 2010, 23:23 |
|
 |
misza
|
Zdrowy tryb życia to fajna rzecz, ale jak tak nad tym pomyśleć to...nie ma końca tego myślenia. Wychodzi na to, że gdyby człowiek naprawdę chciał się zdrowo odżywiać i w ogóle zdrowo żyć to nie mógłby nic innego robić tylko o tym myśleć albo siedzieć w kuchni (ew. buszować po sklepach ze zdrową żywnością) i gotować sobie "zdrowe" jedzenie. Nie mówię, że jestem przeciw, ale jednak czasy, w których żyjemy nie sprzyjają...Uprawianie sportu? Bywa drogie. Zdrowe jedzenie? Drogie. Zdrowy posiłek bez pośpiechu? Też może nas dużo kosztować w dzisiejszych czasach kiedy każdy się gdzieś spieszy. Tak to właśnie nędznie wygląda. Niemniej jednak trzymam kciuki za takie postanowienia  Tak sobie trochę marudzę... 
|
czwartek, 23 gru 2010, 00:02 |
|
 |
Łucja2
|
Eee tam, zaraz myśleć cały czas  Zmniejszyłam porcje, nie jem słodyczy i więcej chodzę po mieście zamiast jeździć samochodem. Po świętach wykupię karnet na gimnastykę w klubie i będzie ok. Nie zamierzam jeść samych kiełków i innych "zdrowych" produktów. Jedzenie ma być przyjemnością, a nie katorgą. Bez przesady 
|
czwartek, 23 gru 2010, 07:56 |
|
 |
Margerytka
Dołączył(a): niedziela, 1 lis 2009, 18:58 Posty: 272 Lokalizacja: Warszawa
|
Łucjo, dobrze Cie rozumiem, u mnie jest podobnie Z jednej strony chcę się czuć dobrze sama ze sobą, mieścić się w ubrania bez problemu i tak dalej... a z drugiej- gdybym miała to osiągnąć tylko zamęczając się dietą i wyrzeczeniami- to dla mnie nie ma sensu 
_________________ "Nieważne, co nadchodzi, Chcesz tego, czy nie, Nie zawsze będzie tak. Wstaje nowy dzień, I właśnie o to chodzi, O to chodzi, wiem."
|
czwartek, 23 gru 2010, 09:20 |
|
|