Autor |
Wiadomość |
NIKOLA2006
|
 Re: CO DOBREGO DZISIAJ U CIEBIE?
Tralalala zimaaaaa:) Zaczęlismy produkcję ( z dzieciakami) cudeniek na choinkę:) W tym roku chcę aby nie było na niej ani jednej bombki, ani jednego kupnego łańcucha.jedynie kupne lampeczki bo tego nie umiemy zrobić sami hihih:))) A tak to ozdoby papierowe, z masy solnej i pierniczki plus cukierki:) Dzieciaki zrobiły dzisiaj 3 m łańcucha:)))))Super fajna zabawa przy takiej produkcji:D
|
niedziela, 28 lis 2010, 18:43 |
|
 |
Łucja2
|
To mój ulubiony wątek forum 
|
niedziela, 28 lis 2010, 20:19 |
|
 |
maggie
|
Kiedyś prowadziłam dzienniczek uczuć - codziennie. Doszłam do wniosku ze w pewnym momencie tendencyjnie sobą manipulowałam ina siłę doszukiwałam się Magdy jakiej nie ma. To mnie wyleczyło z udawania kogoś kimnie jestem. A jestem klasycznym samotnikiem. Fajne są gwiazdki z takich cieniutkich plastikowych albo trochę grubszych tasiemek do kwiatów-w wersji 3D. Albo takie duże - np. z taśmy do kas fiskalnych.
|
niedziela, 28 lis 2010, 20:33 |
|
 |
pelagia
|
Postanowiłam wprowadzić w życie to: "Co dobrego?, tzn takimi właśnie słowy witać znajomych i przyjaciół... Zadałam więc dziś to pytanie znajomemu buddyście, a on w odpowiedzi: "Co dobrego? Nic dobrego: praca i praca...". Niestety, Polak zawsze znajdzie wyjście z sytuacji i odpowie, jak na Polaka przystało. Nawet - buddysta:)
|
niedziela, 28 lis 2010, 20:35 |
|
 |
NIKOLA2006
|
Pelu, wiem o czym mówisz:) Sprawdź co będzie jak ponowisz pytanie:) " Ależ, ja pytałam o to co dobrego?"Itd;)))) Wiecie niezła zabawa z tym pytaniem:)))) Później i dla obu stron:) BYłam dzisiaj chwilkę na sklepie i wszedł jeden z klientów i od progu, jak mnie zobaczył, mówił .... Nooo zaraz będzie mnie Pani maglować co tam dobrego ale ja szybszy jestem i sam powiem  ))) Samo dobro psze pani , samo dobro:) Wnuczka mnie narysowała, najpiękniejszy rysunek na świecie:))))))) Czyż to nie wspaniałe?:))))) Magda mówisz o tych takich kulach w 3 d z takimi różkami dookoła co sie robi ze wstążek lub pasków papieru?Takie jezyki z 4 pasków robione?
|
niedziela, 28 lis 2010, 21:11 |
|
 |
maggie
|
Mhm. Dokładnie z 4 pasków. Jeszcze możesz jak lubisz (ja uwielbiam takie zabawy) pobawić się makaronem z klejem z pistoletu - wychodzą fajne choinki. Zależy jaki makaron. Zielona farba, brokat i "anielskie włosy". I są super ozdoby własnej roboty. Jeść nie polecam.
|
niedziela, 28 lis 2010, 21:17 |
|
 |
NIKOLA2006
|
nachodzi mnie temat na nowy wątek pt własnoręczne ozdoby choinkowe. Magda a umiesz to wytłumaczyć komuś komu się owe paski plączą jak to zrobić krok po kroku plus zdjątka każdego etapu?bardzo mi się podobają takie gwiazdki ale jakoś mi nie wychodzą:D
OOOOO choinka z makaronu?Jak? Ja umiem choinkę z orzechów włoskich całych- tez na klej z pistoletu:D Ale makaron brzmi zachęcająco:)
|
niedziela, 28 lis 2010, 21:23 |
|
 |
maggie
|
Wiem o co Ci chodzi z tymi orzechami. Mój kumpel takie potrafi - obiecał mnie dokształcić (tego jeszcze nie robiłam). Spróbuję zrobić opis - tych gwiazdek - jeśli mamy to samo na myśli. Makaron nakładasz na okręgu - są takie "kokardki" na ukos nakładasz i kleisz. Okręgi się zmniejszają o np. 1 kokardkę co "piętro". No i później zielony spray i brokat. Można ponaklejać jakieś koraliki czy inne ozdóbki. Dla dzieciaków kupa frajdy jak mama coś takiego robi - wiem jak mój reagował na takie moje "wyroby". Choć do dziś wypomina mi niezrobiony sweterek na drutach. 
|
niedziela, 28 lis 2010, 21:37 |
|
 |
Margerytka
Dołączył(a): niedziela, 1 lis 2009, 18:58 Posty: 272 Lokalizacja: Warszawa
|
Co dobrego u mnie? Hmmm.... Obudziłam się wtulona w mojego mężczyznę, za oknem sypał śnieg, zupełnie świąteczny klimat... Wstałam w sam raz, żeby na spokojnie wypić kawę z mlekiem i zjeść śniadanie, później pouzupełniałam i dokończyłam pisanie konspektu pracy magisterskiej i wysłałam go (w końcu:D) mojemu promotorowi. A jak mam już konspekt to nawet pisanie samej magisterki nie wydaje się już takie straszne  Pozdrawiam i życzę wszystkim miłego dnia 
_________________ "Nieważne, co nadchodzi, Chcesz tego, czy nie, Nie zawsze będzie tak. Wstaje nowy dzień, I właśnie o to chodzi, O to chodzi, wiem."
|
poniedziałek, 29 lis 2010, 10:30 |
|
 |
Łucja2
|
Margarytko 
|
poniedziałek, 29 lis 2010, 10:36 |
|
|