|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
Forsa - POMYSŁY, jak zebrać/dorobić :)
Autor |
Wiadomość |
Vero
|
 Forsa - POMYSŁY, jak zebrać/dorobić :)
Zainspirowała mnie pa., pisząc w swoim wątku, że podjęła dodatkową pracę poniżej kwalifikacji, aby dorobić na ważny dla niej cel.
W trakcie dyskusji i snucia pochwiczańskich planów zjazdowych pojawiał się wielokrotnie wątek finansowy jako przeszkoda w uczestnictwie.
Jako że ja też nie mam kasy, ale nie zamierzam się poddawać z tak błahego powodu, postanowiłam te pieniądze zarobić. Mam dwie ręce, dwie nogi i coś tam w głowie. Na pewno znajdzie się sposób na zarobienie kilkuset złotych. Czasami brakuje tylko pomysłu.
Wpisujcie pomysły - niech będą inspiracją nie tylko dla potencjalnych zjazdowiczów, lecz dla wszystkich, którzy łamią sobie głowę finansami.
|
piątek, 9 wrz 2011, 13:47 |
|
 |
Blaszany Dzwoneczek
|
 Re: Forsa - POMYSŁY, jak zebrać/dorobić :)
Ja bym chciała pod latarnią pracować!!! Ale z naszą przypadłością.... 
|
piątek, 9 wrz 2011, 14:52 |
|
 |
Sun
|
Korepetycje...można ich udzielać ze wszystkiego, pod warunkiem, że się to umie  Moją pasją jest angielski, więc skoro nie używam go na co dzień, to przynajmniej będę dzielić się pomysłami, które mi najbardziej pomogły oswoić się z obcym językiem. I zamierzam stosować metody setmanowe - oczywiście tylko te korespondujące z tematem  Skoro one okazały się skuteczne w pochwicy, to tym bardziej powinny być w angielskim  Vero - u nas w Poznaniu korepetycje z chemii - 100 zł/h. Płacą Ci, którzy chcą się dostać np na medycynę, farmacje i pokrewne. Wiadomo w wielu szkołach poziom nauczania tego przedmiotu jest co najmniej niewystarczający. Korki polegają na: a) praca własna w domu z danym materiałem, b)na korepetycjach - wyjaśnianie ew. niejasności, c) rozwiązywanie testów z poprzednich lat.
_________________ "Bo Życie jest po to, aby Żyć"
Ostatnio edytowano piątek, 9 wrz 2011, 14:56 przez Sun, łącznie edytowano 1 raz
|
piątek, 9 wrz 2011, 14:53 |
|
 |
kostka
|
Dzwoneczku dokładnie o tym samym pomyślałam chętnie poczytam pomysły bo sama na nic wpaść nie mogę 
|
piątek, 9 wrz 2011, 14:55 |
|
 |
Sun
|
Blaszany - korków już udziela i widocznie nudzi się od 1 września, skoro wymyśla tak genialne pomysły  A na latarnie to w Twoim mieście jeszcze sobie poczekacie - no chyba, że złożysz wniosek do UE o dofinansowanie 
_________________ "Bo Życie jest po to, aby Żyć"
|
piątek, 9 wrz 2011, 15:00 |
|
 |
Vero
|
W Krk korki dużo tańsze, bo jest nadmiar nauczycieli  , ale oczywiście to jest moje dyżurne źródło kasy. Nie tylko z chemii z resztą, ale też z grafiki komputerowej się zdarza. Niedługo stanę się chyba specjalistą od likwidowania moli kuchennych - może zacznę oferować swą pomoc w tym procederze  BD, zawsze można "do paszczu". Jak się podszkolę z dynamicznego HTMLa i CSS to jeszcze stronki internetowe można ludziom pisać. Obecnie to, co umiem pisać jest już starodawne  Potrafię dokładnie sprzątać, szczególnie cudzy bałagan, bo nie zastanawiam się wtedy nad każdym przedmiotem i nie mam skojarzeń, i nie zamyślam się na długie minuty o przeszłych wydarzeniach itp.  Czasami przeglądam swoje graty i wynajduję rzeczy, których nie chcę już posiadać, wówczas wystawiam na aukcji na Allegro.
|
piątek, 9 wrz 2011, 15:13 |
|
 |
Blaszany Dzwoneczek
|
Vero ma, "do paszczu" to też wyjście  ) A Sun - cóż, trza by kupić mocniejsze okulary! Na pewno trzeba wykorzystać swe talenty-czy manualne, czy ustne czy dowCIPne, ale przede wszystkim trzeba CHCIEĆ Korki, wieszanie firan czy mizianie 90-tka - wszystko dozwolone. A sponsoring....każdy orze jak może 
|
poniedziałek, 8 kwi 2013, 13:59 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|