|
Postanowienia noworoczne - żyć zdrowo!
Autor |
Wiadomość |
Łucja2
|
 Re: Postanowienia noworoczne - żyć zdrowo!
pelagia napisał(a): Poza tym ... kupiłam w ciuchlandzie parę nowych ciuchów, odpowiednich dla mojej obecnej tuszy  . A poza tym chciałam się z Wami podzielić moim odkryciem: gdy sie stanie przed lustrem z rękami do góry to - WSZYSTKIE OPONKI ZNIKAJĄ!   motywacja do odwlekania decyzji o odchudzaniu rewelacyjna.
|
piątek, 28 sty 2011, 07:59 |
|
 |
NIKOLA2006
|
ale spodnie nadal cisną:D I gorzej się oddycha- przynajmniej ja:D I mało jakoś się chce
|
piątek, 28 sty 2011, 20:29 |
|
 |
pelagia
|
a co tu - chcieć? Niedźwiedzie śpią o tej porze roku. Przyroda - śpi. Nawet ptaki śpiewają mało i tylko od 6..00 do 16.00 (aktualnie):). Może to i jest - czas relaksu, wyciszenia, wejrzenia w siebie, zatrzymania się w biegu.... Może - odpuścic sobie, wybaczyć to, że "mało się chce", dać sobie przyzwolenie na poleniuchowanie, odkładając większą aktywność na bardziej aktywne pory roku ...
|
piątek, 28 sty 2011, 21:39 |
|
 |
Łucja2
|
Pelagio, twoje słowa to balsam na moją leniwą duszę  Ale po zimie można się obudzić z taką nadwagą, że do kolejnej się jej nie zgubi 
|
sobota, 29 sty 2011, 07:32 |
|
 |
pelagia
|
Powiem tak: jak się dużo spi, to się mało je  , he, he, he. U mnie - jak wynika z moich obserwacji - obżarstwo wynika z powodu mojej hiperaktywności. Jak się już nażrę, to ciśnienie opada i - robię się senna  . Wniosek z tego: albo się obżerać i w ten sposób przytępiać swoją potrzebę aktywności, albo - dać ujście tej aktywności w jakimś twórczym działaniu, np. podczas mycia na kolanach podłogi itp. itd.  Zielona Pela 
|
sobota, 29 sty 2011, 08:51 |
|
 |
NIKOLA2006
|
ja ostatnio duuużo śpię....... błagam oby nie ciąża:P
|
niedziela, 30 sty 2011, 01:47 |
|
 |
Blaszany Dzwoneczek
|
Jak taki jeden się stoczy to mu wreszcie odpuszczę. Jeśli mu trochę w tym pomogę to jeszcze lepiej. Oto me postanowienie na 2011 r. 
|
poniedziałek, 31 sty 2011, 14:13 |
|
 |
Margerytka
Dołączył(a): niedziela, 1 lis 2009, 18:58 Posty: 272 Lokalizacja: Warszawa
|
Ciekawe postanowienie  Na dobrą sprawę może i mi dobrze by zrobiło podobne... 
_________________ "Nieważne, co nadchodzi, Chcesz tego, czy nie, Nie zawsze będzie tak. Wstaje nowy dzień, I właśnie o to chodzi, O to chodzi, wiem."
|
poniedziałek, 31 sty 2011, 14:22 |
|
 |
Blaszany Dzwoneczek
|
Ok, której pierwszej się uda ta organizuje spotkanie! Ok?
|
poniedziałek, 31 sty 2011, 14:29 |
|
 |
Margerytka
Dołączył(a): niedziela, 1 lis 2009, 18:58 Posty: 272 Lokalizacja: Warszawa
|
Jak najbardziej, umowa stoi 
_________________ "Nieważne, co nadchodzi, Chcesz tego, czy nie, Nie zawsze będzie tak. Wstaje nowy dzień, I właśnie o to chodzi, O to chodzi, wiem."
|
poniedziałek, 31 sty 2011, 14:46 |
|
|