|
MIKOŁAJ, ŚWIĘTA I NOWY ROK :)
Autor |
Wiadomość |
pelagia
|
 Re: MIKOŁAJ, ŚWIĘTA I NOWY ROK :)
Chciałabym Wam "dać w prezencie", tzn. zachęcić do przeczytania książki: Niel Duglas-Klotz "Suficka księga madrości". Dla mnie np. to bardzo pożyteczna lektura, wspierajaca na duchu wtedy, gdy czuję jakiś dyskomfort w związku z jakąś sytuacją, wydarzeniem itp. Dodaje mi sił , pomaga podnieść się, przyjrzeć się sobie, sytuacji z dystansu i - iść dalej. Ta książka nie jest do czytania od dechy do dechy: otwiera się ją na chybił trafił i czyta wylosowaną w ten sposób suficką przypowieść oraz komentarz do niej. Pela
|
czwartek, 23 gru 2010, 11:29 |
|
 |
jky
|
a ja sobie życzę, żeby było dobrze, nie chcę lepiej, chcę dobrze  i zdrowia, i fajnej ciąży i nadal fajnej relacji z mężem, i żeby się tak dobrze rozwijało moje małżeństwo i relacje z Rodziną, jak jest teraz. i psa, mojego, własnego psa, co go można tarmosić, żarełko pyszne dawać i na spacery ciągać..  A Wam życzę zdrowia, miłości i poczucia szczęścia, bez zbędnych ale jeszcze tego i tamtego.. A Tobie Andrzeju, jeszcze ponad życzenia dziękuję za serce. 
|
czwartek, 23 gru 2010, 14:24 |
|
 |
Łucja2
|
Ten wiersz towarzyszy mi zawsze w Wigilię. Anna Kamieńska
Chwila pojednania
Weź w rękę siwy opłatek dnia bo oto nadeszła chwila pojednania
Niech się pojedna jabłko z nożem
drzewo z ogniem
dzień z nocą
śmiech z płaczem
nicość z ciałem
niech się pojedna
samotność z samotnością
Wszystkiego dobrego!
|
czwartek, 23 gru 2010, 22:34 |
|
 |
pelagia
|
Pomódlmy się w Noc Betlejemską, w Noc Szczęśliwego Rozwiązania, by wszystko się nam rozplątało, węzły, konflikty, powikłania.
Oby się wszystkie trudne sprawy, porozkręcały jak supełki, własne ambicje i urazy zaczęły śmieszyć jak kukiełki.
I oby w nas złośliwe jędze pozamieniały się w owieczki, a w oczach mądre łzy stanęły jak na choince barwne świeczki.
By anioł podarł każdy dramat aż do rozdziału ostatniego, kładąc na serce pogmatwane. jak na osiołka – kompres śniegu.
Aby się wszystko uprościło – było zwyczajne – proste sobie – by szpak pstrokaty, zagrypiony fikał koziołki nam na grobie.
Aby wątpiący się rozpłakał na cud czekając w swej kolejce, a Matka Boska – cichych, ufnych – jak ciepły pled wzięła na ręce.
Ks. Jan Twardowski
|
piątek, 24 gru 2010, 08:41 |
|
 |
Setman
Dołączył(a): sobota, 17 paź 2009, 00:15 Posty: 238 Lokalizacja: Warszawa
|
ŻYCZĘ WAM POMYŚLNOŚCI W 2011 ROKU - CZYLI, NIECH WAM SIĘ WIEDZIE PO WASZEJ MYŚLI!
_________________ Andrzej Setman
|
piątek, 24 gru 2010, 16:57 |
|
 |
lumineuse
Site Admin
Dołączył(a): czwartek, 8 paź 2009, 14:17 Posty: 115 Lokalizacja: Śląsk
|
Dołączam się do życzeń !!! Życzę Wam także owocnej terapii, radości z seksu  , dużo miłości, akceptacji siebie i niekończącej się cierpliwości do Setmana 
_________________ Voilà, ma petite Amélie, vous n'avez pas des os en verre. Vous pouvez vous cogner à la vie. Si vous laissez passer cette chance, alors avec le temps, c'est votre cœur qui va devenir aussi sec et cassant que mon squelette. Alors, allez y, nom d'un chien!
/Moja mała Amelio, nie masz kości ze szkła. Trzeba biec za życiem, bo jeśli ta szansa przeminie to Twoje serce stanie się tak wyschnięte i łamliwe jak mojej kości - tak więc dalej, odwagi, goń za tym!/
|
piątek, 24 gru 2010, 18:43 |
|
 |
monika
|
Życzę sobie: - szczęścia w miłości, - zdrowia, bo ono najważniejsze, - znalezienia tego jedynego i być po stronie ex, - a w przyszłości dzidziusia oraz - spełnienia marzeń i zadowolenia z każdego dnia. A Tobie Andrzeju życzę byś dalej pomagał takim zbłąkanym owieczkom, jak ja otwierał oczy i ciało, pomagał uwierzyć w siebie i wielu pięknych książek, które uczą jak żyć! Wszystkim życzę Wesołych Świąt i by to wszystko się spełniło w niedługim czasie  Pozdrawiam! Monika
|
sobota, 25 gru 2010, 17:19 |
|
 |
vikinger
Dołączył(a): sobota, 13 lut 2010, 22:45 Posty: 490 Lokalizacja: Gliwice
|
Ja również życzę wszystkim pochwiczankom, aby przeszły na stronę EX, expochwiczankom, aby zapamiętały na całe życie to, czego uczyły się podczas trwania terapii(nie myślę tu jedynie o marchewce), pięknych myśli i jeszcze piękniejszych realizacji tychże, a Tobie Andrzeju dziękując za to, że stanąłeś na mojej drodze, życzę przede wszystkim zdrowia, a dalej wytrwałości i cierpliwości oraz dalszych chęci w pomaganiu ludziom z różnymi problemami, bo idzie Ci wyśmienicie a skuteczność jest 100%*
*dla tych, którzy naprawdę CHCĄ coś zmienić!
_________________ Życie nie powinno być podróżą do grobu, której celem jest dowiezienie do końca atrakcyjnych i dobrze zachowanych zwłok. Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce, tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy dupy, krzycząc: "ALE TO BYŁA JAZDA!"
|
sobota, 25 gru 2010, 21:06 |
|
 |
NIKOLA2006
|
nie moge się opanować:)))))Do tej gwiazdki Vikinger:))))) cmok
* przed użyciem przeczytaj ulotkę bądź skonsultuj się z lekarzem bądź farmaceutą:D hihihihih
|
sobota, 25 gru 2010, 21:59 |
|
 |
pelagia
|
Oby Wam się święciło przez cały rok Pela
|
niedziela, 26 gru 2010, 12:15 |
|
|