|
CO DOBREGO DZISIAJ U CIEBIE?
Autor |
Wiadomość |
NIKOLA2006
|
 Re: CO DOBREGO DZISIAJ U CIEBIE?
Powiem Ci Vero, że u mnie jest podobnie- zawsze osiągam to czego chcę naprawdę a nie to czego chciałabym chcieć:)
Ciekawe jest to, że gdy dokonuję jakichś wyborów nie do końca zgodnych ze mną samą, lub tez takich gdzie moje wewnętrzne ja krzyczy " Nieeeeee" (a i tak to zrobię bo np chcę być taka" akuratna" aby każdy miał dobrze a ja na końcu)- to zaczyna się łańcuch wydarzeń gdzie mocno dostaję w kość. Najśmieszniejsze że są to rzeczy dotyczące różnych dziedzin życia.... w jedym momencie z każdej strony bombarduje mnie jakby fala zwrotna ...... natomiast gdy działam w zgodzie ze sobą i dążę to tego co chcę naprawdę, wręcz cały świat temu sprzyja, wszystko się idealnie układa i nie ma rzeczy niemożliwych:) odnośnie rzeczy niemożliwych przypomniało mi się dzisiaj takie powiedzonko
" rzeczy niemożliwe wykonuje od ręki, cuda zajmują mi nieco więcej czasu":)))) Dla mnie mocno napędzające:)
|
wtorek, 30 lis 2010, 22:24 |
|
 |
Margerytka
Dołączył(a): niedziela, 1 lis 2009, 18:58 Posty: 272 Lokalizacja: Warszawa
|
Heh, to widzę, że nie jestem sama  Nieraz mi się zdarzało, że kiedy zaczynałam coś, co było moim marzeniem, wszystko składało się idealnie, nie musiałam planować wszystkiego, żeby i tak się udało, samo z siebie. Kiedy coś zaczynałam zakładając, że "tak będzie lepiej", a nie czułam się z tym OK- cóż, wszystko stawało w poprzek. Łącznie z telefonem, który wyłączał się ni stąd ni zowąd, nie pozwalając napisać ważkiego smsa, po włączeniu robił dokładnie to samo, brat brał telefon do ręki, pisał i wysyłał... a komputer to już ogóle...  A znacie takie powiedzonko: "wszyscy wiedzą, że czegoś się nie da zrobić i przychodzi taki, który tego nie wie. i on właśnie to robi" ? 
_________________ "Nieważne, co nadchodzi, Chcesz tego, czy nie, Nie zawsze będzie tak. Wstaje nowy dzień, I właśnie o to chodzi, O to chodzi, wiem."
|
wtorek, 30 lis 2010, 22:35 |
|
 |
maggie
|
Ja odkryłam dziś fascynujący i inspirujący utwór The Muppets "Stand By Me" Niestety nie opanowałam wklejania linków - jeszcze. Pozostałe utworki też mi się podobają. Maggie
|
środa, 1 gru 2010, 02:13 |
|
 |
Łucja2
|
Margerytka napisał(a): Nieraz mi się zdarzało, że kiedy zaczynałam coś, co było moim marzeniem, wszystko składało się idealnie, nie musiałam planować wszystkiego, żeby i tak się udało, samo z siebie. Wydaje mi się, że właśnie tak jest teraz u mnie Tylko muszę zagłuszyć stary głos, który szepcze, że coś "sie na pewno schrzani" Odniosłam przed chwilą kolejne wielkie zwycięstwo nad samą sobą! Pokonałam hodowany przez ponad 20 lat lęk  Och, jakie cudowne uczucie! 
|
środa, 1 gru 2010, 07:16 |
|
 |
vikinger
Dołączył(a): sobota, 13 lut 2010, 22:45 Posty: 490 Lokalizacja: Gliwice
|
Co dobrego u mnie? Otóż przyszła dwa dni temu przesyłka z baterią do telefonu komórkowego, wysyłana priorytetem na tydzień przed Wszystkimi Świętymi(druga bateria, bo pierwsza została przez pocztę skradziona). Bateria działa i trzyma jeden dzień, a powinna co najmniej 5 dni trzymać. Wydaje się, że niewiele tu dobrego, ALE nauka dla mnie taka: nie zamawiać nic pocztą polską(celowo z małej litery) i nie łudzić się, że oryginalna bateria Nokii może kosztować 10 PLN i działać tak jak identyczna w sklepie za 150 PLN. druga sprawa dobra: wczoraj dowiedziałem się, że dostanę nowy telefon służbowy 
_________________ Życie nie powinno być podróżą do grobu, której celem jest dowiezienie do końca atrakcyjnych i dobrze zachowanych zwłok. Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce, tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy dupy, krzycząc: "ALE TO BYŁA JAZDA!"
|
środa, 1 gru 2010, 08:53 |
|
 |
pelagia
|
"Tylko muszę zagłuszyć stary głos, który szepcze, że coś "sie na pewno schrzani" Łucjo, nie zagłuszaj tego starego, bardzo starego głosu! Starzy ludzie bywaja konserwatywni, więc tak łatwo Ci z nim nie pójdzie. Zagłuszając tego starucha, możesz tylko spowodować, że ukryje się gdzies w zakamarkach twojego mózgu i stamtąd nadal będzie próbował, potajemnie i podstępnie, Tobą rządzić. Wysłuchaj tego starego pierdoły i OGŁUSZ go (nie - zagłuszaj!): puknij go w czoło wtedy, gdy zaczyna prawić morały i różne swoje "mądrości"  . A gdy go już tak - puknięciem - ogłuszysz, to mu powiedz, co Ty o tym wszystkim myslisz! Niech się starzy od młodych uczą! O! Pozdrowionka Pela
|
środa, 1 gru 2010, 10:38 |
|
 |
Łucja2
|
Pelu, może to i dobry pomysł. Wysłuchać jak każdej opinii i zrobić, jak uważam po nowemu Pamiętam sprzed 10 lat uczestnictwo w tygodniowych warsztatach teatralnych. Też pojechałam, bo chciałam, mimo że rodzina kręciła nosem. Ależ dobrze się bawiłam! Czasami o tym zapominam, ale jak już sobie przypomnę, to dostaję zastrzyk adrenaliny i góry mogę przenosić 
|
środa, 1 gru 2010, 11:24 |
|
 |
Łucja2
|
Jeszcze super zdanie mi dziś wpadło w oczy: "Egoizm nie polega na tym, że żyje się tak, jak się chce, lecz na żądaniu od innych, by żyli tak, jak my chcemy".
|
środa, 1 gru 2010, 11:27 |
|
 |
pelagia
|
|
środa, 1 gru 2010, 14:00 |
|
 |
Łucja2