|
Autor |
Wiadomość |
Natasza
|
 Re: Muzyka
Za oknem leje, złamanie dokucza, Mój Mężczyzna wyjechał, przyjaciółka się rozchorowała. http://www.youtube.com/watch?v=uG0h1SrN ... re=relatedNiby ponure, a pomaga. Słucham w kółko i nie mam już ochoty zakopać się w koce i zasnąć, tylko upić się i śpiewać na całe gardło. A piszę o tym, bo mam wrażenie że forum jest trochę odrealniono cukierkowe. Że oprócz miejsca na "co dobrego dziś u ciebie" (które bardzo lubię i doceniam) powinno być też miejsce na "jest mi źle". Co Wy na to?
|
poniedziałek, 19 wrz 2011, 18:38 |
|
 |
Vero
|
Były takie propozycje, jest Hydepark w Hydeparku. Ale forum jest jakie jest, bo ma pomagać myśleć zdrowo  Marudzenie nie jest zdrowe 
|
poniedziałek, 19 wrz 2011, 18:48 |
|
 |
Natasza
|
Vero, wydaje mi się, że wiem o co Ci chodzi, ale nie do końca się z Tobą zgadzam. A może "do końca" tylko nie każde wyrażanie negatywnych emocji nazwałabym marudzeniem. Wydaje mi się, że właśnie idea promowania zdrowego myślenia powinna zostawiać miejsce na to "wyrażanie". Chodzi Ci o to, by promować zasadę, że "nie muszę czuć się źle", zgadza się? Że jeżeli jestem w dołku, to nie siedzę w nim pochlipując i czekając na współczucie, tylko staram się z niego wyjść. Zasada jest moim zdaniem bardzo dobra, a nabycie umiejętności wyłażenia z dołka warte dużego wysiłku. Ale: wydaje mi się, że "nie muszę czuć się źle" może bardzo łatwo zamienić się w "nie wolno mi czuć się źle" i "ponieważ czuję się źle nie należę do społeczności, bo piszemy tylko o pozytywach", co grozi po pierwsze po pierwsze tym, że wsparcie w takiej sytuacji jest tylko pozorne, a po drugie cenzurą.
|
poniedziałek, 19 wrz 2011, 19:16 |
|
 |
Vero
|
Wprost przeciwnie, Nataszo. Napisałam, że jest wątek, w którym się wyżalamy, ale jeśli chcesz o innym tytule, to załóż. Wybacz pozorną oschłość wypowiedzi, bo dziwnie zwięzłe, jak na mnie, ale kradnę czas na forum z tego przeznaczonego na galop przedczwartkowy 
|
poniedziałek, 19 wrz 2011, 20:14 |
|
 |
Natasza
|
To faktycznie nie rozumiałam  . Nie chodziło mi o zakładanie nowego wątku, tylko o dyskusję na temat politycznej poprawności na forum. Ale apropos wątków to wyszła mi ona w całkowicie niewłaściwym dziale. Powodzenia w czwartek  Trzymam kciuki
|
poniedziałek, 19 wrz 2011, 20:34 |
|
 |
Vero
|
Dziękuję. A Tobie życzę powrotu do zdrowia i szybkiego zapomnienia bólu.
|
poniedziałek, 19 wrz 2011, 21:30 |
|
 |
Margerytka
Dołączył(a): niedziela, 1 lis 2009, 18:58 Posty: 272 Lokalizacja: Warszawa
|
_________________ "Nieważne, co nadchodzi, Chcesz tego, czy nie, Nie zawsze będzie tak. Wstaje nowy dzień, I właśnie o to chodzi, O to chodzi, wiem."
|
czwartek, 6 paź 2011, 09:13 |
|
 |
Margerytka
Dołączył(a): niedziela, 1 lis 2009, 18:58 Posty: 272 Lokalizacja: Warszawa
|
Bardzo pozytywnie nastraja mnie refren tej piosenki: http://www.youtube.com/watch?v=rB_jTT4YesE&ob=av2nDzięki Ola za podesłanie 
_________________ "Nieważne, co nadchodzi, Chcesz tego, czy nie, Nie zawsze będzie tak. Wstaje nowy dzień, I właśnie o to chodzi, O to chodzi, wiem."
|
wtorek, 18 paź 2011, 18:44 |
|
 |
Natasza
|
|
czwartek, 27 paź 2011, 13:57 |
|
 |
Sun